ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:57 12.08.2017
Pazi, sveža grafika! #6 Jaka Babnik: Top lokacija
Zvrst: cikel
Kraj: Ljubljana
Lokacija: TAM-TAM-ova Ulična galerija na Vegovi
Datum: Od 09. Avgust 2017 do 04. September 2017 med 17:00 in 23:59
Zaznamki
Pazi, sveža grafika! #6 Jaka Babnik: Top lokacija

Družba TAM-TAM in Mednarodni grafični likovni center (MGLC) v sredo, 9. avgusta, ob 17. uri vabita na odprtje šeste razstave iz cikla Pazi, sveža grafika! #6 Jaka Babnik: Top lokacija. Razstava bo na ogled do 4. 9. 2017 v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi (nasproti Glasbene matice).

Krožišča so kot znamenja razvoja in lokalnega napredka postala predmet javnih razprav o učinkoviti prometni ureditvi, modernizaciji in gospodarskem napredku določenega kraja in takoj za tem tudi razprav o njihovem estetskem in urbanističnem potencialu. Z gradnjo krožišč se je v slovenski prometni in tudi kulturni krajini pojavil nov tip prostora kot tarča pogleda – top lokacija. Lokalne oblasti so jo prepoznale kot odlično priložnost za izražanje identitete svojega kraja in okolice. Načrtovanja in urejanja krožišč so se lotile resno, včasih morda preveč zavzeto, zato je top lokacija v mnogo primerih postala prostor stereotipne podobe kraja in izražanja domačijske miselnosti, ki jo mnogi mimovozeči pogosto stežka razumejo. Serija fotografij z naslovom Top lokacija je fotografsko-dokumentarni prispevek k razpravi o nastajanju estetskih vrednot, ki jih sooblikujemo z uporabo javnega prostora.

Foto: Jaka Babnik: Top lokacija
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.