ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 14:59 02.08.2017
Oxana & La Banda
Zvrst: več zvrsti
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Ljubljanski grad
Datum: 03. Avgust 2017 ob 20:29
Zaznamki
V sodelovanju z Imago Sloveniae bo v četrtek, 3. avgusta 2017, ob 20.30 na Grajskem dvorišču koncert vrhunske violinistke Oksane Pečeny Dolenc.
Oksana je kot čudežni otrok začela svojo glasbeno pot v rodnem Kijevu. Je prejemnica številnih najvišjih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Kot solistka nastopa z orkestri doma in na tujem. Danes je Oksana koncertna mojstrica SNG Maribor, nenehno pa se loteva novih projektov, med katerimi je tudi projekt, ki združuje pet profesionalnih glasbenikov, dejavnih na slovenskem glasbenem prizorišču. Nadeli so si ime Oxana & La Banda. Poleg Oksane so to še: pianist Jan Sever, ki sodeluje s številnimi skupinami in deluje kot profesor na Konservatoriju v Ljubljani; harmonikaš Andraž Frece, ki zaključuje študij na Akademiji za glasbo in je letošnji dobitnik Prešernove študentske nagrade; kontrabasist Žiga Trilar, ki poleg aktivnega komornega koncertiranja deluje kot namestnik vodje kontrabasov v SNG Maribor; kitarist Matic Dolenc, ki zaključuje študij na Akademiji za glasbo, je profesor na glasbeni šoli v Velenju in z Oksano že vrsto let sodeluje v duetu. Nova skupina se je uspešno predstavila na celovečernem koncertu v Avstriji, kjer jo je občinstvo nagradilo s stoječimi ovacijami. Njen raznolik program obsega tango in etno glasbo (cigansko, romunsko, madžarsko glasbo).

Vstop je prost.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.