ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:02 28.09.2017
Od skice do lutke: Lutkovno gledališče Maribor
Zvrst: razstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Bežigrajska galerija 1, Dunajska 31
Datum: Od 31. Avgust 2017 do 09. November 2017 med 19:00 in 23:59
Zaznamki
Konec poletja Bežigrajska galerija 1 že tradicionalno odpira razstavo Od skice do lutke. Na tokratni predstavitvi slovenskega lutkarstva, se prvič v Ljubljani predstavlja Lutkovno gledališče Maribor. Razstavo dopolnjujejo videoposnetki lutkovnih predstav za katere so ustvarili likovne zasnove lutkovne ustvarjalke in ustvarjalci Ančka Gošnik - Godec, Jože Logar, Iztok Hrga, Damijan Stepančič, Viktor Šest in Breda Varl.

Vabljeni na odprtje razstave v četrtek, 31. avgusta 2017, ob 19. uri.

Ciklus razstav Od skice do lutke, edina stalna vsakoletna slovenska razstava je namenjena tudi najmlajšim obiskovalcem in jo Bežigrajska galerija pripravlja vse od leta 1980. Ob tem je organizirana stalna otroška likovna delavnica, na kateri otroci rišejo lutke in jih ob razstavi Od skice do lutke in svoje izdelke tudi razstavijo v Bežigrajski galeriji 1.

Z razstavo Od skice do lutke predstavljamo likovne ustvarjalce, ki so svoj ustvarjalni opus večinoma posvetili lutkarstvu oziroma likovnemu ustvarjanju za najmlajše in praviloma svoje ustvarjanje le redko predstavljajo v galerijah.

Bistvo razstave je predstavitev likovnega dela skozi postopek ustvarjanja: od skice, risbe in kipa kot študije za lutko do same lutke kot celostne plastike. V času razstave se predvajajo video projekcije lutkovnih predstav. Ob skicah in študijah so priložene tudi fotografije, ki ponazarjajo postopek izdelave lutke. Obiskovalci razstave tako spoznajo različne risarske in slikarske tehnike in se do potankosti seznanijo z nastankom likovnih del.

Miloš Bašin, kustos razstave
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.