ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:37 20.03.2018
Obraz Ljubljane
Zvrst: fotografija
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Urbanistični inštitut Republike Slovenije, Trnovski pristan 2
Datum: Od 06. Februar 2018 do 31. Marec 2018 med 10:00 in 23:59
Zaznamki
Čeprav je Ljubljana majhno mesto, se ponaša z izjemno arhitekturo. Obraz Ljubljane je naslov razstave 20 fotografij ljubljanskih stavb, med katerimi so bolje prepoznavne WTC, stadion Stožice, Narodna univerzitetna knjižnica, Metalka, Slovenijales, poslovno-stanovanjski objekt R5-a, novi hotel InterContinental, kompleks Trnovska vrata in Center starejših Trnovo.

Celota nam da vpogled v raznovrstnost oblik in motivov, vsaka stavba zase je svojstvena in posledično neponovljiva. Posebnost izbranih fotografij je v drugačni perspektivi; večinoma so zajeti samo deli stavb, ki pa so nadalje nekateri obrnjeni v levo ali desno (tudi na glavo), tako da jih vidimo z nepričakovanega, neobičajnega zornega kota.

Fotografije so delo avtorice Vesne Videnovič. Ker živi in ustvarja v Trnovem, ni prav nič nenavadnega, da dobršen del fotografij prikazuje arhitekturo ravno tega predela Ljubljane. V serijo je tako zajela že omenjena Trnovska vrata in Center starejših Trnovo, poleg teh dveh sta na fotografijah tudi Močerad (črno-rumena stavba) in Osnovna šola Trnovo.

Razstava Obraz Ljubljane bo na ogled februarja in marca v pasaži Urbanističnega inštituta Republike Slovenije (Trnovski pristan 2), avtoričin portfolio najdete na spletni strani www.wisible.si.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.