ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 17:04 04.01.2019
Ob zori
Zvrst: priredba črtic
Kraj: Kranj
Lokacija: Prešernovo gledališče Kranj
Datum: 21. December 2018 ob 19:30, 07. Januar 2019 ob 18:00
Zaznamki
V Prešernovem gledališču Kranj bodo v petek, 21. decembra 2018, ob 19.30 krstno uprizorili priredbo izbranih del Ivana Cankarja Ob zori in s tem sklenili Cankarjevo leto.

Za avtorski projekt je Cankarjeve črtice priredila dramaturginja Katarina Morano, delo pa je režiral mladi, nadarjeni režiser Žiga Divjak.
Ekipa ustvarjalcev se v predstavi podaja na popotovanje v svet Cankarjevih besedil, ki jih zaznamujejo socialna neenakost in stiska, prepad med revnimi in bogatimi, neobčutljivost privilegiranih ter beda in obup tistih, ki živijo v nenehnem pomanjkanju, teme, ki niso danes nič manj aktualne kot pred sto leti.
"Slovenci Cankarja dojemajo kot nekaj zaprašenega, tečnega, meni pa vsakič znova predstavlja neverjeten vir navdiha. Je skupek idej, politične angažiranosti in razumevanja življenja v vseh njegovih niansah. Vsako Cankarjevo delo je na neki način hvalnica življenju, v najbolj pristnem smislu – da je hkrati lepo in grozno, boleče in ljubeče," je povedal Žiga Divjak.

Igrajo Vesna Jevnikar, Peter Musevski, Vesna Pernarčič, Blaž Setnikar, Vesna Slapar, Aljoša Ternovšek in Gregor Zorc kot gost.

Ob zori, prizor iz predstave, foto Nada Žgank/Prešernovo gledališče
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.