ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 07:51 24.06.2017
Naša kri
Zvrst: igra na prostem
Kraj: Smlednik
Lokacija: Smlednik 42
Datum: 24. Junij 2017 ob 21:00
Zaznamki
Ljudska igra na prostem Naša kri
napisal Fran Saleški Finžgar (1912)
priredba in izvedba KUD Smlednik
Režija: Nejc Smole
Med dejanji prepeva Škofjeloški oktet.

Fran Saleški Finžgar je igro v štirih dejanjih Naša kri napisal leta 1912 in jo postavil v leto 1813 na Gorenjsko, v čas Ilirskih provinc na naših tleh. Vabljeni na predstavo, ki prikazuje Smlednik, kot je nekoč bil.

Kadar nam je bilo najhuje, smo bili najbolj složni.

Ko čiste vode majhne skupnosti, kjer življenje suka krog veselja in žalosti, krog rojstev in smrti, skali krvavi vojni boj moža zoper moža. Ko dekleta in žene na ozarah jokajo ob požeti pšenici, ker v hišah ni več moških. Ko tuja vojska zavoljo nakupa orožja pobira zadnje dragocenosti iz prostorov čiste pobožnosti. Ko ukazi, ostri kakor britev, vodijo mlade fante stran od njihovih domov v smrt na tujih bojiščih …
V tisti najbolj mračni uri dneva se v solzah zasluti lepši jutri. Jutri, ko bo narod vstal močan kot steber iz stiske in bede. Jutri, ko bo ljubezen vnukov negovala spomin, da naša kri ni igrača.

Cena vstopnice:
10 € - odrasli
5 € - otroci

Rezervacije:
031 565 896 (Anja)
051 209 402 (Nina)
kud@smlednik.si

Spletna stran
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.