ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Prireditve - Mi
Objavljeno 11:50 08.03.2016
Mojca Pokrajculja
Zvrst:
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Lutkovno gledališče Ljubljana
Datum: 01. Marec 2018 ob 09:30
Zemljevid

Mojca Pokrajculja je naša stara, med otroki najbolj priljubljena ljudska pripovedka, ki izžareva duh časa in naše korenine. Prvič je v knjižni obliki izšla leta 1954. Nedolžni zajec je bil v njej po krivem obsojen in do konca preganjan, ker je najmanjši in najšibkejši v družbi. Zvita lisica pa vse ogoljufa in za to nič ne odgovarja. Pred nami je sodobna Mojca, ki v odnosih zrcali današnji duh časa. Odnosi so pomembni in prav je, da povemo svoje mnenje in se zavzamemo za resnico in pravico. Tako se naš pogumni zajček postavi zase, Volk in Medved pa mu ob tem stojita ob strani. Nepoštena Lisica spozna, da je njeno dejanje nekoga prizadelo, in po pogovoru sklene, da bo drugič spoštljivejša do drugih. Sploh pa je veliko bolj prijetno deliti lonec medu z drugimi in pri tem uživati s svojimi prijatelji.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.