ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 08:52 25.03.2017
Stephen Sachs: Meglica
Zvrst:
Kraj: Portorož
Lokacija: Avditorij Portorož
Datum: 25. Marec 2017 ob 19:30

Slovensko ljudsko gledališče Celje

Stephen Sachs: MEGLICA / BAKERSFIELD MIST, komedija

Igrata: Brane Završan in Minca Lorenci.

Stephen Sachs, rojen leta 1959 v San Franciscu, je sodobni ameriški avtor. Študiral je na Los Angeles City College Theatre Academy. Sprva je delal kot igralec, leta 1987 pa je debitiral tudi kot gledališki režiser z lastno adaptacijo teksta The Baron in the Trees. Režira v ZDA, Veliki Britaniji, Kanadi, na Kitajskem,… Za svoje delo je prejel več najpomembnejših nagrad kot režiser in dramatik. Je edini režiser v Los Angelesu, ki je prejel nagrado Ovation Award za najboljšega režiserja dvakrat.

Maud je nezaposlena natakarica, živi v prikolici v Kalifornijski puščavi. Na razprodaji je za tri dolarje kupila sliko. Sprva jo namerava kot šaljivo darilo podariti svoji prijateljici. Nato pa se Maud zazdi, da je kupila še neodkrito sliko Jacksonna Pollocka, vredno milijone. Zato povabi eminentnega newyorškega umetnostnega zgodovinarja in strokovnjaka Lionella Percyja, da bi ovrednotil sliko. Takrat pride do trka dveh svetov – na eni strani neizobražena ženska nizkega družbenega položaja, na drugi strani univerzitetno izobražen strokovnjak iz centra New Yorka. Med njima se razvije debata o družbenih razredih, resnici, umetnosti … Drama je nastala na podlagi resničnih dogodkov. Komedija duhovito odpira temo družbenih slojev in na humoren način govori o pomenu umetniškega dela.

Premiera: 23. septembra 2016.

Cena vstopnice za izven abonmaja: 16 €, 14 € za študente in upokojence.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.