ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 14:57 17.05.2018
Medeno doživetje
Zvrst:
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Slovenski etnografski muzej
Datum: Od . do . med : in :

Ob prvem praznovanju Svetovnega dneva čebel Vas Slovenski etnografski muzej v sodelovanju s Klubom profesionalnih turističnih vodnikov Slovenije prijazno vabi na vodeni ogled po programu MEDENO DOŽIVETJE.

Sredi Ljubljane se prisluhnite zgodbi o čebelarstvu, ki je našlo svoj prostor tudi v muzeju ter doživite muzej nekoliko drugače. Program »Medeno doživetje« vključuje:

• sladko medeno dobrodošlico

• zgodbo o muzejski trgovini Lectariji, ki jo je oblikoval najbolj znani slovenski arhitekt Jože Plečnik

• voden ogled po čebelarski zbirki na stalni razstavi Med naravo in kulturo

• nazorno razlago, kako nastane panjska končnica

Medeno doživetje traja od 10.00 do 11.15. Po programu Medeno doživetje si lahko obiskovalci samostojno ogledajo tudi preostale razstave v muzeju.

 

FOTO: Na fotografiji je panjska končnica iz zbirke SEM, na kateri je upodobljen je svetnik, milanski škof in zavetnik čebelarstva, sv. Ambrož. Legenda pripoveduje, da se mu je bil roj čebel obesil na usta in tako napovedal, da bo njegovo cerkveno govorništvo sladko kot med. Tako je postal zavetnik čebelarstva, ob njem pa je upodobljen čebelji koš. Panjska končnica je iz obdobja konec 19. / začetek 20. stoletja.

Na Slovenskem so čebelarski zavetniki še sv. Job, sv. Medard in sv. Gal.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.