ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 15:39 31.08.2018
Mary Shelley
Zvrst: zgodovinska romantična drama
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Kolosej Ljubljana
Datum: 23. Avgust 2018 ob 14:10, 20:50, 24. Avgust 2018 ob 14:10, 20:50, 25. Avgust 2018 ob 14:10, ...
Zemljevid

Film MARY SHELLEY je zgodba o angleški pisateljici Mary Wollstonecraft Godwin, avtorici enega svetovno najbolj znanih gotskih romanov Frankenstein, in njenem burnem razmerju s slovitim romantičnim pesnikom Percyjem Bysshejem Shelleyjem. Oba izredno svobodnega duha, sta živela v času omejujoče družbene omike, povezovale so ju medsebojna privlačnost in napredne ideje, ki so presegale njuna leta in čas, v katerem sta živela. Mary in Percy sta si izpovedala ljubezen in skupaj zbežala, kar je njeno družino počno pretreslo. Pridružila se jima je Maryjina polsestra Claire. Ko je trojico v hiši ob Ženevskem jezeru gostil lord Byron, je njun odnos postajal čedalje bolj napet. Gostje v hiši so si kot šaljivo igro zastavili izziv - napisati kar najboljšo zgodbo o duhovih. Takrat je Mary tudi napisala prve osnutke slovitega romana Frankenstein. Tako je nastal lik, ki že več stoletij buri domišljijo in duhove ljudi po vsem svetu, pisateljici pa v tistem času družba ni pripisovala nobene vrednosti. Pri rosnih osemnajstih letih se je morala tako Mary spopadati z družbenimi predsodki, da bi zaščitila sebe in svojo umetniško indentiteto.

Originalen naslov: Mary Shelley

Distributor: Cinemania group

Država: Velika Britanija, Luksemburg, ZDA

Jezik: angleščina

Leto izdelave: 2018

Dolžina: 120 min

Režija: Haifaa Al Mansour

Scenarij: Emma Jensen, Haifaa Al-Mansour

Igrajo: Elle Fanning, Douglas Booth, Tom Sturridge, Bel Powley

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.