ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 14:14 13.02.2018
Maruša Zorec: Preobrazba Švicarije v Ljubljani
Zvrst: vodstvo po Ustvarjalnem centru Švicarija
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Ustvarjalni center Švicarija, Pod turnom 4
Datum: 17. Februar 2018 ob 16:30
Zaznamki
Švicarija v času in prostoru
(tematsko sobotno vodstvo)

Maruša Zorec, Preobrazba Švicarije v Ljubljani
Nekdanji hotel na robu mesta je v več kot sto letih obstoja doživel nešteto preobrazb. Na vodstvu si ogledujemo najbolj vznemirljive kotičke stavbe in se seznanimo z različnimi podobami njene transformacije skozi čas.

Švicarija, na robu Tivolskega parka, je bila pred prenovo zaraščena, zapuščena in prezidana, nekateri njeni deli vlažni in tik pred porušitvijo. Imela je svoj mir in močno atmosfero, v njej so še vedno delovali nekateri umetniki.

Natančno izdelan konservatorski načrt je pokazal, da se pod plastmi sprememb skriva večina avtentičnih elementov stavbe, oken in vrat, ometov in raznolikih poslikav. Raznolikost celote, elementov in materialov – od zunanje podobe, ki je asimetrična in razčlenjena, notranjih prostorov, od katerih je skoraj vsak drugačen, do materialov, lesa, teraca, keramike in poslikav – izraža mojstrsko kulturo gradnje in duha časa, v katerem je hiša nastala.

Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC-ja
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.