ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 12:17 14.05.2015
Magistrski flavtistični koncert Pije Hočevar
Zvrst: klasična glasba
Kraj: Novo mesto
Lokacija: Kulturni center Janeza Trdine, Novi trg 5
Datum: 24. Maj 2015 ob 19:00
Zaznamki
Mlada dolenjska glasbenica Pija Hočevar z magistrskima koncertoma v maju končuje izjemno uspešno študijsko obdobje na Konzervatoriju za glasbo v Maastrichtu na Nizozemskem.

Magistrska koncerta bosta 23. 5. 2015 ob 19.00 v Ljubljani (Rdeča dvorana Magistrata) in 24. 5. 2015 ob 19.00 v Novem mestu (Kulturni center Janeza Trdine).
Vstop v Ljubljani je prost, vstopnice za koncert v Novem mestu stanejo 2 € in jih je mogoče kupiti na blagajni Kulturnega centra.

Na magistrskih koncertih bo Pija skupaj z glasbenima kolegoma iz Belgije in Nizozemske poustvarjala glasbo francoskih skladateljev. Slišati bo mogoče od klasičnih spevnih melodij, do tehno ritmov, improvizacije na slovensko poezijo Toneta Pavčka, predstavila bo tudi v Sloveniji redko slišane moderne tehnike na alt flavti, irske ritme na pikolu ter beatbox na flavti.

Program koncertov Pije Hočevar in Tria Mirus (Pija Hočevar, flavta; Jeroen Vrancken, klarinet in Robert Poortinga, klavir):
- Florent Schmitt: Sonatine en Trio, op. 85
- Maurice Emmanuel: Sonata za klarinet, flavto in klavir
- Guillaume Connesson: Techno Parade
- Pija Hočevar: Popotnik* (improvizacija za solo flavto)
- Herbert Marinkovits/arr. Ernest Miklič: Shades of Syrinx za solo flavto in klavir

Gostujoča klarinetist Jeroen Vrancken in pianist Robert Poortinga skupaj s flavtistko Pijo Hočevar igrata v triu Mirus, ki po nekaj mesecih skupnega delovanja že žanje uspehe v tujini.

O Piji Hočevar
Pija Hočevar je glasbeno pot začela v Glasbeni šoli Marjana Kozine v Novem mestu z učenjem blokflavte, prečne flavte in kasneje še klavirske harmonike ter solopetja.
Po končani maturi je opravila sprejemni preizkus na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2012 z odliko diplomirala v razredu prof. Mateja Zupana.

Je dobitnica številnih priznanj doma in v tujini, kot solistka in komorna glasbenica. V začetku študija je dosegla prvo mesto na mednarodnem tekmovanju International music competition for young performers “Città di Chieri” v Italiji. Marca 2010 je osvojila srebrno plaketo ter 3. nagrado na tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov, marca 2011 je prejela 2. nagrado na International Competition “Giovani Musicisti - Città di Treviso” v Italiji in v aprilu zlato priznanje na tekmovanju Univerzitetnega pihalnega orkestra Ljubljana UPOL v Sloveniji. Na istem tekmovanju je s pihalnim kvintetom osvojila srebrno plaketo, aprila 2012 zlato plaketo, marca 2012 pa zlato priznanje in drugo nagrado na nacionalnem tekmovanju TEMSIG.

Leta 2011 je postala članica Evropskega mladinskega pihalnega orkestra EUYWO (Jan Cober) ter bila sprejeta na Hoogeschool voor de Kunsten Utrecht – Utrechts conservatorium na Nizozemskem v razred prof. Alda Baertna. Prav tako je postala članica orkestrske akademije deOrkest academie v Antwerpnu v Belgiji ter članica Orchester academie Ossiach v Avstriji. Občasno sodeluje tudi s komornim orkestrom Academia Ars Musicae. Kot solistka sodeluje s Pihalnim orkestrom Občine Šentjernej, z orkestrom Slovenske Filharmonije ter orkestrom RTV Slovenija, nastopala je tudi s pihalnim kvintetom Noobsayswhat, in sicer v sklopu Glasbene mladine ljubljanske, Glasbene mladine Slovenije in turneje Simfoničnega orkestra Akademije za glasbo Ljubljana v Franciji.

Magistrski študij zaključuje na Konservatoriju za glasbo v Maastrichtu pod mentorstvom prof. Philippe Benoita in prof. Claudius Valka (jazz). Študij v Maastrichtu bo sklenila z zaključnim recitalom 18. 6. 2015 v Maastrichtu.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.