ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 08:57 14.09.2017
Lucija Stramec: Podobe svetlobe - slike in risbe
Zvrst: likovna razstava
Kraj: Ptuj
Lokacija: Miheličeva galerija
Datum: Od 14. September 2017 do 15. Oktober 2017 med 18:00 in 18:00
Zaznamki
Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož vabi na odprtje likovne razstave akademske slikarke Lucije Stramec v četrtek, 14. septembra 2017, ob 18. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju.

Pri ustvarjanju Lucije Stramec (1978, Slovenj Gradec) gre znotraj slovenskega sodobnega slikarstva za več stvari hkrati, ki njena umetniška dela uvrščajo med opaznejše prakse na področju slikarstva 21. stoletja, tudi v evropskem kontekstu. Najprej gre za njeno pozornost, ki jo namenja izbranim detajlom, potem za inovativnost v pristopu nastanka umetniškega dela in likovne rešitve upodabljanja svetlobe, ki je drugačen in prav poseben, kar smo lahko videli doslej. Posebna je njena sposobnost ujeti spontani trenutek svetlobe v naravi, ki se pred nami nenadoma razodene kot zapleten odnos sožitja med naravo in človekom, med racionalnim in emotivnim, med smrtjo in ponovnim življenjem. Umetnici je uspelo poiskati prispodobe, ki prinašajo v naša vsakdanja življenja in v naš, velikokrat brezupen svet nekaj povsem novega, svetlega in lepega, novo upanje, ki deluje.
Stanka Gačnik

Razstava bo na ogled do 15. oktobra 2017.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.