ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:18 01.04.2019
Likovno bogastvo kolonij pri Svetem Tomažu
Zvrst: likovna razstava
Kraj: Ormož
Lokacija: Grajska pristava Ormož, Kolodvorska 9
Datum: Od 08. Februar 2019 do 05. April 2019 med 17:00 in 18:00
Zaznamki
Ob slovenskem kulturnem prazniku Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož vabi na odprtje likovne razstave Likovno bogastvo kolonij pri Svetem Tomažu, ki bo v petek, 8. februarja 2019, ob 17. uri v galeriji Grajske pristave Ormož.

Na območju Svetega Tomaža in Slovenskih goric so na dvajsetih likovnih kolonijah ustvarjali akademski in ljubiteljski slikarji.

"... Udeleženci so upodabljali privlačne motive, ki jih tod ne manjka. Razkropili so se po številnih zaselkih okoli prijaznega kraja Tomaža pri Ormožu in se v lepem sončnem dnevu predajali razgibani pokrajini. Zanimale so jih oblike starožitnih viničarij, ki jih je v večini že pošteno načel zob časa. V tehniki olja, tempere, pastela in akvarela so nastajale slike domačij, gospodarskih poslopij … Upodabljali so tudi cvetna tihožitja ..."

Razstava bo na ogled do 5. aprila 2019.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.