ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 15:57 13.02.2018
Lady Brid
Zvrst:
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Kino Gledališče Bežigrad
Datum: 20. Februar 2018 ob 01:00
Zemljevid
Lady Bird (Saoirse Ronan) je najstnica pri sedemnajstih, ki ima občutek, da ji bo življenje spolzelo iz rok. Hrepeni po avanturi, boljšem življenju in novih priložnostih, ki jih zaman išče na hodnikih kataloške gimnazije v zakotnem Sacramentu. Pesti jo buren odnos s sicer ljubečo in predano, a hkrati trmasto mamo (Laurie Metcalf), ki ne popušča v svojih načelih in odločitvah. Lady Bird se ji vztrajno postavlja po robu in nekoč celo skoči iz vozečega avtomobila. Mati in hči pa si v marsikateri lastnosti in odzivu ne bi mogli biti bolj podobni. Če se filmi o najstnicah po večini vrtijo okoli njihovih ljubezenskih težav in iskanju princa na belem konju, se LADY BIRD osredotoča na odnos med materjo in hčerjo, o katerem je režiserka pravi: »Večina ženski, ki jih poznam, je imela v svojih najstniških letih čudovite, a hkrati zapletene odnose s svojimi materami. Želela sem posneti film, ki se osredotoča na te odnose in hkrati vzbuditi empatijo za oba lika. Nikoli nisem želela, da bi imela prav samo ena od njiju, ampak sem hotela pokazati, kako se obe trudita, da bi dosegli druga drugo in na koncu nagraditi njuno ultimativno ljubezen. Zame so to najlepše ljubezenske zgodbe, ki si jih lahko zamisliš. «
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.