ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 10:55 04.07.2017
Koliščarji in izgubljeno bodalo
Zvrst: delavnica
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Narodni muzej Slovenije - Prešernova, Muzejska ulica 1
Datum: Od 26. Avgust 2017 do 26. Avgust 2017 med 19:00 in 21:00
Zaznamki
Naj gre za večerni sprehod po Ljubljani, pijačo s prijatelji ali večerjo v dvoje, tudi starši potrebujejo nekaj časa zase, da napolnijo svoje baterije. Julija in avgusta vam ponujamo možnost, da se otroci zabavajo v naši družbi, starši pa ta čas izkoristite po svoje! Otroke bomo animirali z zabavnimi doživljajsko-ustvarjalnimi delavnicami, ki bodo potekale vsako soboto med 19.00 in 21.00 v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova. Delavnice izvajajo izkušeni animatorji NMS-ja in so namenjene otrokom od 6. do 10. leta starosti. Izdelke, narejene na delavnicah, otroci odnesejo s seboj domov.

Koliščarji in izgubljeno bodalo
Na delavnici bomo v vlogi bakrenodobnih koliščarjev pobegnili v čas, ko je Ljubljansko barje še prekrivala voda. Ostrorogemu Jelenu in Jezerni Roži bomo pomagali zgraditi novo kolišče, poiskali pa bomo tudi bodalo, ki ga je pred šest tisoč leti izgubil Neokretni Karp. Ob tem bomo odkrivali nahajališča bakrove rude, trgovali z zaščitnimi talismani, se preizkusili v tkanju, prodali bobrov kožuh ter se naučili določiti starost deblaka! Na ustvarjalnem delu ponujamo prikaz ulivanja bakrenih predmetov s praktičnim delom.

Cena programa: 5,5 EUR na otroka.
Prijave in dodatne informacije: arheozabava@nms.si ali 051 384 888.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.