ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 14:07 19.09.2018
Kako premagati stres
Zvrst: delavnica
Kraj: Koper
Lokacija: Eko točka društva Zdrav podjetnik
Datum: 23. September 2018 ob 16:00
Zaznamki
Spoznali boste kako dražljaji vplivajo na hormonski sistem v telesu, kako se odzivamo na stresne situacije, kakšni so simptomi stresa, kakšne so posledice ter na kakšen način jih lahko odpravimo oziroma v čim večji meri omilimo.

Na praktični delavnici boste ozavestili pomen stresa ter se naučili številnih praktičnih protistresnih vaj, med katerimi boste izbrali katera je za vas najbolj primerna, ter jo boste lahko nato vsakodnevno redno izvajali.

Naučili se boste vaj za sinhronizacijo obeh možganskih polovic (bolj kot sta sinhronizirani, manjše so posledice stresa) ter vaj s pomočjo vizualizacije. Prav tako se boste naučili pravilnega izvajanja vaj avtogenega treninga v kombinaciji s pravilnim dihanjem.

Program:
1. Struktura stresa in stresni dejavniki
Spoznali boste kaj je stres, kateri stresni dejavniki vplivajo na vas in zakaj ter biološki mehanizem stresne reakcije, kot tudi vlogo hormonskega sistema pri prenosu sporočil.
Nekaj uvodnih trenutkov bomo tako posvetili vegetativnem živčnem sistemu in psihonevroimunologiji.

2. Izvori in simptomi stresa
Negativna čustvena stanja npr. strah, jeza, bes in nezadovoljstvo, igrajo pomembno vlogo pri doživljanju stresa, zato je sposobnost razumevanja in spoprijemanja z njimi osnova za obvladovanje stresa. Prav tako vam bo pri tem v pomoč poznavanje fizioloških, emocionalnih, mentalno-intelektualnih in vedenjskih znakov stresa.

3. Metode za obvladovanje stresa
a) Intuicija: Metoda, ki nam bo pomagala pri izostritvi zaznavanja situacij, ki nam povečujejo stres in pravočasni reakciji s pomočjo mediatorjev, ki ščitijo posameznika pred škodljivimi učinki stresa.
b) Jacobsova metoda progresivne relaksacije: Z vajami, ki se jih boste naučili boste lahko sistematično in postopoma sprostili celotno telo s čimer boste dosegli uskladitev delovanja vegetativnega živčnega sistema. Tehnika s sprostitvijo odstranjuje parcialne napetosti in togost.
c) Uravnovesite telo in možgane: Trening, ki predstavlja čudovit način doseganja ravnotežja ob napetih trenutkih ter usklajenosti med umom in telesom. Naučili se boste vaj, ki jih boste lahko izvajali kjerkoli in kadarkoli, ko napetost prehaja v območje škodljivega stresa.

Kdaj: Delavnica bo potekala v nedeljo, 23. 9. 2018, ob 16. uri na Eko točki društva Zdrav podjetnik.

Organizator dogodka: Društvo Mozaik in ARZOX center v sodelovanju z društvom Zdrav podjetnik. Dogodek je sofinanciran s strani Mestne občine Koper.

Predavatelj: mag. Ludvik Penko

Prijave: info@zdrav-podjetnik.si ali na gsm številko 031 734 478.

Delavnica je brezplačna.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.