ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:13 14.02.2018
KairUs: Forenzične fantazije
Zvrst: samostojna razstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Aksioma, Projektni prostor, Komenskega 18
Datum: Od 14. Februar 2018 do 16. Marec 2018 med 12:00 in 18:00
Zaznamki
Odprtje razstave in predavanje umetnikov: sreda, 14. februar 2018ja, ob 19. uri, na ogled do 16. marca 2018.

Kaj se zgodi z našimi podatki, ko računalnik, trdi disk ali kakršnokoli pomnilniško napravo vržemo v smeti? Veliko ljudi ne ve, da je edini način, da preprečimo dostop do – celo uničene ali za nas nedostopne – digitalne pomnilniške naprave, ta, da jo fizično uničimo z uporabo specifičnega postopka. In da okoli ogromnih kontejnerjev za digitalne odpadke v državah tretjega sveta cveti ekonomija, ki temelji ne le na reciklaži strojne opreme in plemenitih kovin, pač pa tudi na obnovitvi in ponovni uporabi podatkov. Forenzične fantazije (2016) je serija treh umetniških del, ki jo je razvil kolektiv KairUs (Linda Kronman in Andreas Zingerle) po rezidenci v Gani in ukvarjanju z razkritjem zasebnih podatkov. V delih sta uporabila podatke, ki sta jih pridobila s trdih diskov, odvrženih na smetišču Agbogbloshie v Gani, in zbrala po procesu terenskega raziskovanja.

Na dan odprtja razstave bosta umetnika opisala potovanje trdih diskov ter nastanek trilogije Forenzične fantazije in ponudila vpogled v trenutni raziskovalni projekt, ki ga izvajata na Univerzi Woosong v Južni Koreji.

Več na spletni strani in Facebook dogodku
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.