ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 16:28 31.05.2017
Japonski počitniški teden
Zvrst: počitniške delavnice
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Narodni muzej Slovenije - Metelkova, Maistrova ulica 1 (vhod s ploščadi Muzejske četrti)
Datum: Od 26. Junij 2017 do 30. Junij 2017 med 10:00 in 13:00
Zaznamki
Da vam med počitnicami ne bo dolgčas, v Narodnem muzeju Slovenije ob razstavi Poti samurajev. Japonsko orožje in bojevniška kultura na Slovenskem prirejamo Japonski počitniški teden.

Skupaj bomo odpotovali v deželo vzhajajočega sonca in odkrivali posebnosti in skrivnosti življenja samurajev, japonsko umetnost in starodavno obrt, spoznali pa se bomo tudi s sodobnim življenjem Japoncev na tem daljnovzhodnem otočju.

Program:
Ponedeljek, 26. 6.
Zavrtimo kolesje časa in, hop, skočimo na Japonsko, v obdobje neustrašnih samurajev. Nam bo uspelo premagati številne izzive, ki se nam bodo pojavili na potovanju po preteklosti? Pognali bomo časovni stroj in se podali na pot v neznano. Le preudarne in premišljene odločitve nas bodo pripeljale do cilja! Ne skrbite, v pomoč nam bodo japonski meč – katana, predmet po lastni izbiri in maneki neko – mačka, ki prinaša srečo.

Torek, 27. 6.
Meniš, da se v tebi skriva pravi samurajski duh? Obeta se nam prava raziskovalna odprava po preteklosti dežele vzhajajočega sonca. Preizkusili se bomo v japonski družabni igri gomoku, v roke prijeli nekaj kosov samurajskega orožja ter se seznanili z japonsko kulturo. Zavihaj rokave in se nam pridruži na delavnici, na kateri si bomo za konec izdelali podobo vzhodnoazijskega bojevnika po motivih z japonskih lesorezov.

Sreda, 28. 6.
Spoznali bomo zgodbo Musašija, največjega japonskega mečevalca, ki se je pogosto spopadel s številnimi nasprotniki, a ni bil nikdar poražen. Skrivnost svojega uspeha je v zadnjih tednih svojega življenja zapisal v priročniku bojevanja – Knjigi petih prstanov. Če bi se rad preizkusil v animaciji svoje interaktivne, z japonsko legendo navdihnjene zgodbe, se pridruži naši pisani druščini in sestavi svojo zgodbo o Kusanagiju, orožju božanskega izvora!

Četrtek, 29. 6.
Spoznali bomo tradicionalne tehnike in obrti mojstrov z Daljnega vzhoda. Ogledali si bomo nekatere japonske ročno izdelane predmete iz tradicionalnih materialov. Preizkusili se bomo v izdelavi lesoreza in se seznanili z japonsko umetnostjo. Dolgčas nam zagotovo ne bo: preučili bomo tudi japonsko kulinariko ter čisto sami pripravili okusno sladico, ki nosi ime dango.

Petek, 30. 6.
Za konec počitnikovanja sem bomo spremenili v kustose in kustodinje za en dan ter pripravili razstavo izdelkov, ki smo jih naredili med počitniškim tednom. Priredili bomo imenitno odprtje in nanj povabili starše in prijatelje. Najbolj zagrete bomo v vlogi muzejskih vodičev popeljali po razstavi!

Zabavali se bomo od ponedeljka do petka med 10. in 13. uro.
Otroci svoje izdelke z delavnic odnesejo domov. V ceno programa sta všteta tudi prigrizek in pijača.

Cena programa: 50 €.
Program je namenjen otrokom med 5. in 12. letom starosti.
Prijave za počitniške delavnice so mogoče le za cel teden! V primeru premajhnega števila prijav program odpade.

Prijave in dodatne informacije:
T: 051 384 888 E: arheozabava@nms.si.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.