ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 13:46 11.02.2019
James Bridle: New Dark Age. Technology and the End of the Future
Zvrst: predstavitev knjige
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Moderna galerija, Cankarjeva 15
Datum: 20. Februar 2019 ob 17:00
Zaznamki
James Bridle: New Dark Age. Technology and the End of the Future

"New Dark Age je ena izmed najbolj vznemirljivih in informativnih knjig, ki sem jih prebral o internetu, kar pomeni, da je to ena izmed najbolj vznemirljivih in informativnih knjig, ki sem jih prebral o sodobnem življenju."
Mark O'Connell, The New Yorker

Živimo v času vse večje nepreglednosti. Novice so polne nepreverjenih špekulacij, ki jih pogosto samodejno generira anonimna programska oprema. Posledično ne razumemo več, kaj se dogaja okoli nas. Vse te smernice temeljijo na eni sami zamisli: prepričanju, da lahko kvantitativni podatki zagotovijo koherenten model sveta in da nam lahko učinkovitost izračunljivih informacij, podaja načine delovanja v njem. Vendar pa sam obseg informacij, ki so nam na voljo danes, kaže manj, kot smo se nadejali. Namesto tega napoveduje novo temno dobo: svet vedno večjega nerazumevanja.
V svojem briljantnem delu James Bridle opozarja na prihodnost, v kateri nam lahko sodobna obljuba novega tehnološko podprtega razsvetljenstva prinese svoje nasprotje: dobo zapletene negotovosti, napovednih algoritmov, nadzora in izpraznjenosti empatije. Raziskuje zgodovino umetnosti, tehnologije in informacijskih sistemov ter razkriva temne oblake, ki se zbirajo nad razpravami o digitalni sublimi.​

Predstavitvi knjige bo sledilo odprtje razstave James Bridle: Moja radost v jasni noči v Projektnem prostoru Aksioma.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.