ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 10:00 02.02.2019
Iz odprtih ateljejev
Zvrst: priložnostna razstava
Kraj: Slovenj Gradec
Lokacija: Koroška galerija likovnih umetnosti, Glavni trg 24
Datum: Od 25. Januar 2019 do 24. Februar 2019 med 18:00 in 23:59
Zaznamki
Iz odprtih ateljejev
25. 1.–24. 2. 2019

Odprtje v petek, 25. 1. 2019, ob 18. uri.
Razstava je nastala v sodelovanju Koroške galerije likovnih umetnosti in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

Razstavljajo: Klemen Brun, Maša Gala, Duša Jesih, Dora Kaštrun, Vladimir Leben, Marko Pak, Arjan Pregl, Žiga Rehar, Lucija Stramec, Matjaž Stražar, Brane Širca
Priložnostna razstava v Koroški galeriji likovnih umetnosti je rezultat projekta Odprta galerija, ki ga zadnja tri leta v okviru Tedna ljubiteljske kulture izvaja JSKD. Projekt, zasnovan na pobudo umetnikov, je ustvarjalcem ponudil možnost predstaviti njihovo delo izven običajnih razstavišč ter tako nagovoriti širše občinstvo. V času razstave Odprta galerija je sočasno potekala akcija Odprtih ateljejev – sodelujoči umetniki so odprli svoje ateljeje za obiskovalce, s čimer so ponudili izkušnjo neposrednega stika s prostori nastajanja umetnosti ter vzpostavili odprto polje komunikacije med umetniki ter zainteresirano javnostjo.
V Slovenj Gradcu je v sodelovanju s KGLU projekt Odprta galerija nadgrajen, saj se v središču mesta umetniki predstavljajo s plakati iz razstave Odprta galerija, v prostorih KGLU-ja pa z deli iz svojih ateljejev, s tematiko, ki jo tudi sicer raziskujejo in izražajo skozi svoja dela. Izbrana dela iz ateljejev so odraz raznolikih umetniških izpovedi ter ponujajo o vpogled v aktualno umetniško produkcijo sodelujočih avtorjev.

Marko Pak - del triptiha Prepis akiropoetične forme - 2019
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.