ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 16:44 10.10.2017
Irena Pivka, Brane Zorman: Hodi.ti
Zvrst: Lokacijski večmedijski performans
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Park Špica, Gruberjevo nabrežje 20
Datum: 13. Oktober 2017 ob 17:00, 18:00
Zaznamki
HODI.TI je lokacijski, večmedijski performans, ki se odvija po mestnih ulicah. Zasnovan je kot zvočni sprehod, ki ga gledalka_ec obhodi po vnaprej začrtani poti s pomočjo aplikacije na telefonu, opremljenim s slušalkami. S pomočjo zvočnih slik, vtisnjenih v lokacijo začrtane poti, prehaja med fiktivnimi in realnimi situacijami. Performans preplete naracijo in zvok s prostorom, potjo, in ga kot celoto ponudi v doživljanje.

Zvočna slika je nastala na bregovih reke Ljubljanice, posneta pa je bila z binauralnimi in studijskimi mikrofoni.

Hoditi, pešačiti, stopati, korakati, marširati … premakniti se.

Ko hodiš po varni, znani poti mesta, si težko predstavljaš, da ženske ponekod po svetu ne hodijo same. Da je individualna hoja povezana z neprimernim, celo nedovoljenim vedenjem. Pri tem gre za mehanizme nadzora »varne« hoje posameznic, in sicer v obliki družbene regulacije, ki je že, v bližnji prihodnosti pa bo še bolj izpopolnjeno podkrepljena z aparati moči, nadzora, kapitala. Prav ti aparati danes in tukaj, na »varnih« območjih, krojijo našo vsakodnevno hojo. Le-ta postaja vse bolj časovno omejena, regulirana, natančno določena in usmerjana.

Skupinska, kolektivna hoja je – kot upor in osvajanje prostora – odraz politične akcije. Kaj pa individualna hoja? Ali je hoja kot zavestna in osebna odločitev lahko moč posameznice_ka? Rez v obstoječi družbeni sistem. Je hoditi radikalno? Hoja kot mogoči način upora – toliko bolj, ko si čas in prostor za hojo prilasti ženska, tista ženska, ki ima družbeno reguliran in posledično tudi samoreguliran dostop do časa za hojo.

Zaradi omejenega števila udeleženk_cev obvezna prijava na: production@cityofwomen.org.

// v slovenščini in angleščini //

Vstopnice: 7 eur / 5 eur

Besedilo in prostor: Irena Pivka
Zvočna kreacija: Brane Zorman
Interpreti: Irena Pivka, Petra Tanko, Igor Velše
Dramaturško svetovanje: Saška Rakef
Pregled besedila: Suzana Koncut
Prevod: Urban Belina
Mobilna aplikacija: Vasja Progar
Produkcija: CONA.
Koprodukcija: Mesto žensk.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.