ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 15:15 26.02.2019
Indijanska pravljica
Zvrst: lutkovna predstava
Kraj: Velenje
Lokacija: Dom kulture Velenje, mala dvorana
Datum: 21. Marec 2019 ob 17:00
Zaznamki
Lutkovno-igrana predstava Lutkovnega gledališča Velenje ob svetovnem dnevu lutk

Lutke imajo izredno moč – zapeljejo nas, navdihnejo, nasmejijo, lahko so groteskne ali prisrčne, popeljejo v male svetove velikih spoznanj. In čisto prav je, da imajo 21. marca svoj praznik – svetovni dan lutk (mimogrede, dan prej je tudi svetovni dan gledališča za otroke in mlade). Domači lutkarji Lutkovnega gledališča Velenje bodo svoj dan praznovali kot je že v navadi – delovno! Uprizorili bodo Indijansko pravljico, ki je nastala po motivih legend severnoameriških Indijancev. Popeljali vas bodo v nenavaden svet indijanskih legend, v svet, kjer se rojstvo in veselje, smrt in žalost prepletajo z dobrimi duhovi, pošastmi, prijaznimi in nagajivimi živalmi. Seveda ne bodo manjkali niti Indijanci, ki živijo v tesni povezanosti z naravo, med njimi pa bodo imeli osrednjo vlogo junaški Sedeči bik, njegova prelepa žena Jezerska roža in njun sinček.
Po predstavi si boste na ustvarjalni delavnici lahko izdelali čisto svojega Indijančka, indijanski šotor ali lovilec sanj, lutkarice pa vas bodo naučile zapeti eno najlepših indijanskih uspavank.

Predstava je primerna za otroke, starejše od petih let.
Obvezen brezplačen dvig vstopnic pri blagajni Festivala Velenje.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Zadnje dodane prireditve

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.