ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:28 13.03.2018
Ilustracija kot podoba preteklosti
Zvrst: likovna razstava
Kraj: Ptuj
Lokacija: Miheličeva galerija, Dravska 4
Datum: Od 22. Februar 2018 do 01. April 2018 med 18:00 in 18:00
Zaznamki
Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož (Miheličeva galerija) in Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov vabita na odprtje skupinske razstave Sekcije ilustratorjev ZDSLU-ja: Ilustracija kot podoba preteklosti v četrtek, 22. februarja 2018, ob 18. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju.

Ilustracija ima v slovenskem prostoru dolgo in bogato tradicijo, po likovni in izpovedni dovršenosti pa jo moramo danes velikokrat upoštevati in vrednotiti kot samostojne umetniške stvaritve slikarjev in slikark, ki jim ilustriranje predstavlja ustvarjalni izziv, kako besedilo interpretirati v naslikani podobi. Ob tem nas vedno znova preseneti in navduši njihova vrhunska likovna izraznost, lucidna avtorska izpovednost in sublimno občutenje besedila. Tako smo letos prvo razstavo, ki smo jo v jubilejnem muzejskem letu pripravili v Miheličevi galeriji, posvetili slovenski ilustraciji in v sodelovanju s Sekcijo ilustratorjev Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov iz Ljubljane pripravili pregledno predstavitev slovenskih umetnikov in umetnic ter njihovih ilustracij, ki so posvečene zgodovinskim podobam preteklosti, a kot navdih in izziv v sodobnem času.
Stanka Gačnik

Razstavo in umetnike ilustratorje bodo predstavili Aleš Sedmak, predsednik ZDSLU-ja, ddr. Damir Globočnik, Gorenjski muzej Kranj in Stanka Gačnik, PMPO.

Razstava bo na ogled do 1. aprila 2018.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.