ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 22:09 21.03.2018
Godalni duo Horvat-Grčman
Zvrst: cikel
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Slovenska filharmonija
Datum: 22. Marec 2018 ob 19:30
Zaznamki
Na četrtem koncert 27. sezone koncertnega cikla GM ODER v organizaciji Zveze Glasbene mladine Slovenije bo nastopil Godalni duo Horvat-Grčman.

Godalni duo Horvat-Grčman sestavljata violinistka Maja Horvat in violončelistka Ema Grčman. Sodelovati sta začeli še v gimnazijskih letih, in čeprav študirata na tujih glasbenih univerzah, najdeta čas za skupno muziciranje. Odlikuje ju muzikalno, zrelo, karakterno in navdihujoče igranje. Lani sta na 46. Tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov v kategoriji komornih skupin z godali osvojili 1. nagrado ter prejeli zlato plaketo, posebno priznanje za doseženih 100 točk, posebno priznanje za izredno interpretacijo skladbe, certifikat EMCY ter nagrado Zveze Glasbene mladine Slovenije – nastop v koncertnem ciklu GM oder. V sezoni 2017/2018 sta se s samostojnimi koncerti predstavili na Festivalu Ljubljana, Festivalu Lent, Soboških glasbenih dnevih ter v sklopu Imaga Sloveniae, nastopili pa sta tudi na festivalu Stift na Nizozemskem. Februarja 2018 sta kot solistki z Orkestrom Slovenske filharmonije izvedli znameniti dvojni koncert Johannesa Brahmsa.

Spored:
Antonin Dvořak: Humoreska, op. 101, št. 7
Maurice Ravel: Sonata
Dominik Jakšič: Bagatela št. 1
Pēteris Vasks: Castillo Interior
Astor Piazzolla: Trije tangi

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.