ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Prireditve - Mi
Objavljeno 09:38 22.02.2018
GM oder: Andraž Frece (harmonika)
Zvrst: cikel
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Slovenska filharmonija
Datum: 22. Februar 2018 ob 19:30
Zaznamki
V četrtek, 22. februarja 2018, ob 19.30 bo v Slovenski filharmoniji v Ljubljani nastopil harmonikar Andraž Frece.
Spored:
Johann Sebastian Bach: Francoska suita št. 3 v h-molu, BWV 814
Keiko Harada: Bone +
Jean-Philippe Rameau: Suita v a-molu
Uroš Rojko: Whose song

Andraž Frece je študent drugega letnika magistrskega študija v razredu doc. Luka Juharta na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v jesenskem semestru je bil na izmenjavi v Švici na Visoki šoli za glasbo Luzern pri prof. Anne-Marie Hölscher. Osvojil je številne nagrade na domačih in mednarodnih tekmovanjih (Temsig, Moravske Toplice, Beltinci, Val Tidone v Italiji, Svirel, Malborghetto). Koncertiral je znotraj Glasbene mladine ljubljanske (Mladi mladim, Prisluhnimo v operi), na Svetovnih glasbenih dnevih in glasbenih večerih Vesperae musicae, sodeloval pa je tudi z zavodom Sploh in snemal za Radio Ars. Nastopal je na festivalih Slowindova pomlad in Nei Suoni dei Luoghi. Poleg tega je aktiven član Studia za sodobno glasbo Akademije za glasbo v Ljubljani. Kot solist je z Godalnim orkestrom Akademije za glasbo krstno izvedel Concertino za harmoniko in godalni orkester Leona Firšta, za to pa je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Vsako leto svoje znanje izpopolnjuje na seminarjih in poletnih šolah pri priznanih harmonikarjih in pedagogih.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.