ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 14:13 05.04.2019
Frpruh z Orleki in Matjažem Javšnikom
Zvrst: komedija
Kraj: Gornja Radgona
Lokacija: Dom kulture, Partizanska cesta 11
Datum: 06. April 2019 ob 19:00
Zaznamki
Zasavska zasedba Orlek je na svojem zadnjem albumu Frpruh izdala na novo aranžirane pesmi s knapovskimi zgodbami in jih skupaj z igranimi pripovedmi v izvedbi Matjaža Javšnika na oder postavila v obliki istoimenske glasbeno-gledališke predstave. Tako so se legendarni Orleki z največjimi uspešnicami in novoizkopanimi skladbami podali na avanturo, oplemeniteno z edinstvenim knapovskim humorjem. Pripovedi in anekdote, povzete po knjigi Rudarske zgodbe in pripovedi, ki je izšla ob 200-letnici rudarjenja v Trbovljah, obljubljajo, da se boste zamislili nad svojim obiljem in se obenem iz srca nasmejali.

Pričakujte strašen frpruh, kar v knapšovščini pomeni jamski podor, v prenesenem pomenu pa še marsikaj drugega …

Skupina, ki slovi po edinstvenem knap’n'rollu, je to predstavo posvetila nabritim in bistrim revirskih rudarjem, ki so celo žalostne zgodbe znali oviti v tančico svojevrstnega humorja.

Igralsko-glasbena zasedba: Matjaž Javšnik (humorist) • Vlado Poredoš (vokal, kitara), Jure Tori (harmonika, klaviature), Bojan Bergant (kitara), Ivo Vidergar (kitara), Mitja Tori (bas kitara), Peter Jeretina (bobni), Kristijan Adamlje (saksofon), Ečo Matko (pozavna, trobenta).

Foto: Matevž Kostanjšek in Petra Cvelbar

Prodaja vstopnic:
- TIC Gornja Radgona,
- prodajna mesta Mojekarte.si,
- uro pred predstavo pa še na blagajni Doma kulture Gornja Radgona.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.