ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:17 16.08.2017
Folklorna skupina Emona
Zvrst: folklora
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Ljubljanski grad
Datum: 02. Avgust 2017 ob 18:00, 09. Avgust 2017 ob 18:00, 16. Avgust 2017 ob 18:00
Zaznamki
Tri zaporedne sredine avgustovske večere bodo obiskovalci Ljubljanskega gradu lahko spoznali našo folklorno izročilo s Folklorno skupino Emona. Grajsko dvorišče bo 2., 9. in 16. avgusta 2017, vsakič med 18. in 19. uro, namenjeno predstavitvi folklore – noš, plesov in glasbe iz Ljubljane in okolice.
Folklorna skupina Emona od ustanovitve (leta 1967) dalje ohranja bogato slovensko kulturno dediščino, jo prenaša med ljudi in jih razveseljujejo s plesom, petjem in ljudsko glasbo. Skupina Emona šteje več kot 90 članov. Sestavljajo jo plesalci, narodni in tamburaški orkester; vsi so redni gostje različnih folklornih festivalov tako doma kot v tujini. Kanček slovenskih ljudskih običajev so že predstavili po vsej Evropi, v ZDA, Alžiriji, Egiptu ter celo na Japonskem, v Severni Koreji in Mehiki. Tokrat pa bodo delček naše kulturne dediščine predstavili številnim, zlasti tujim obiskovalcem Ljubljanskega gradu.

Vstop je prost.

Foto: Matic Kuder
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.