ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 08:30 15.07.2017
Film pod zvezdami 2017
Zvrst: letni kino
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Ljubljanski grad
Datum: Od 05. Julij 2017 do 29. Julij 2017 med 21:30 in 23:59
Film pod zvezdami 2017
Letni kino na Ljubljanskem gradu, od 5. do 29. julija 2017
Letošnji Film pod zvezdami 5. julija odprla presunljiva, poetična animirana alegorija o večnem kroženju življenja, človekovi povezanosti z naravo ter globokih vezeh družine in ljubezni Rdeča želva (La Tortue rouge, 2016). Celovečerni animirani film je v edinstvenem minimalističnem slogu režiserja, animatorja in ilustratorja Michaëla Dudoka de Wita nastal v produkciji slovitega japonskega studia Ghibli. Še preden bodo obiskovalci zaplavali proti de Witovemu samotnemu tropskemu otoku, pa si bodo lahko ogledali predfilm režiserke in animatorke Špele Čadež, letošnje Župančičeve nagrajenke za dveletno ustvarjanje, ki nas bo ob odprtju počastila s svojo prisotnostjo. Njena Nočna ptica, ki je pred dnevi na zagrebškem festivalu animiranega filma Animafest prejela glavno nagrado, je najbolj nagrajevan slovenski film leta!

Kot vsako leto doslej spored Filma pod zvezdami tudi letos vključuje raznolik izbor kakovostnih filmov, ki so pustili močan pečat na pretekli kinematografski sezoni, poleg tega pa še pet predpremiernih oziroma premiernih filmskih projekcij: enega najtežje pričakovanih studijskih filmov leta, vojno dramo Dunkirk: Boj do zadnjega moža, Peugeotovo predpremiero filma Odiseja, epsko odo znanstveni radovednosti in filmski dokumentaristiki, s katero boste prekrižarili oceane in polovico stoletja v življenju oceanografa Jacquesa Cousteauja, Lady Macbeth (2016), drzen in svež filmski prvenec uveljavljenega gledališkega režiserja Williama Oldroyda, sodoben film noir, preoblečen v viktorijansko kostumsko dramo, zgodbo o nepričakovanem prijateljstvu med sirskim beguncem in finskim gostincem v filmu Druga stran upanja velemojstra absurdnega humorja Akija Kaurismäkija ter za tradicionalni zaključek Vikendovo predpremiero z najnovejšim filmom Emirja Kusturice Na mlečni poti.

Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21.30. Predvajani bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi; pri filmih, katerih jezik ni angleški, pa bodo podnapisi tudi v angleščini.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.