ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:21 12.10.2018
Festival mlade literature Urška
Zvrst: festival
Kraj: Slovenj Gradec
Lokacija: Več prizorišč
Datum: Od 12. Oktober 2018 do 13. Oktober 2018 med 10:00 in 23:59
Zaznamki
Mladi literati in ljubitelji pisane besede se bodo že sedemnajstič zbrali v Slovenj Gradcu, kjer bo v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) v petek, 12. 10. 2018, in soboto, 13. 10. 2018, potekal osrednji del Festivala mlade literature Urška, ki je posvečen izboru najperspektivnejšega mladega literata, uršljana/uršljanke leta 2018. Izbranemu pisatelju ali pisateljici bo JSKD prihodnje leto za nagrado natisnil knjigo.
Za ta častni naslov, ki prejemnikom odpira vrata v druščino uveljavljenih literatov, se je letos potegovalo 87 avtorjev iz vse Slovenije, v finale pa so se izmed 21 regijskih izbrancev po izboru glavnega selektorja festivala, pesnika, prevajalca in urednika Primoža Čučnika, uvrstili Nina Kremžar (Ljubljana), Melanija Grahovac (Škofja vas), Jaka Šoster (Slovenj Gradec), Tea Plesničar (Nova Gorica) in Aljoša Toplak (Markovci).
Ime letošnjega izbranca bo organizator razglasil na osrednji prireditvi v petek, 12. 10. 2018, ob 20.00, v kulturnem domu v Slovenj Gradcu, ko bo premierno predstavljena tudi zmagovalka letošnjega natečaja Mentorjev feferon za najboljšo protestno pesem leta 2018. S pesmijo z naslovom Sprememba grba, proteusno-repati sonet, si je feferon prislužila avtorica Jana Kolarički, za predstavitev na Festivalu Urška pa jo je uglasbila in aranžirala Dunja Vrhovnik.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.