ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 10:59 04.07.2018
Festival Celjski grad
Zvrst: festival
Kraj: Celje
Lokacija: Stari grad
Datum: Od 22. Junij 2018 do 07. Julij 2018 med 21:00 in 23:59
Zaznamki
Festival Celjski grad

Med 22. junijem in 7. julijem se bo na celjskem Starem gradu zvrstil izbor najboljših glasbenih, glasbeno-gledaliških in filmskih programov vrhunskih lokalnih producentov.

Festival bodo 22. junija odprli s koncertom filmske glasbe, ki ga organizira Klub študentov občine Celje, na katerem bodo raznolik izbor glasbe iz slovenskega in tujega filma izvedli Policijski orkester, pevka Raiven, violinist Matej Haas in trobentač Peter Firšt. Dogodek bodo dopolnil plesni ansambel pod vodstvom koreografinje Aje Zupanec, lanski Severjev nagrajenec, igralec Alen Mastnak in vodilni slovenski oblikovalec luči David Andrej Francky.

Naslednji koncertni spektakel bo 29. junija pripravila kultna slovenska zasedba Laibach, ki bo letošnje poletje po daljšem času ponovno na vseslovenski turneji, a ravno za Festival Celjski grad obljublja neponovljivo vizualno doživetje.
Prve dni julija bo na gradu gostoval Mestni kino Metropol, ki bo na treh zaporednih projekcijah na prostem 1., 2., in 3. julija predstavil novo komedijo Ti loviš!, nadaljeval z dokumentarnim filmom o slavni pevki Whitney Houston, zaključil z vrhunsko srhljivko Podedovano zlo.

Del letošnjega festivala bosta 4. julija in 7. julija tudi predstavi muzikala Veronika Deseniška, ki prihaja na celjski Stari grad že tretje leto zapored. Vseslovenska uspešnica, ki sta jo spisala celjski skladatelj Leon Firšt in najplodnejši slovenski pisec besedil za muzikale Janez Usenik, je ena najambicioznejših glasbeno-gledaliških produkcij tega desetletja, predstave, ki jih, z Evo Černe v naslovni vlogi, izvaja ansambel več kot 60 pevcev, igralcev, plesalcev in glasbenikov, pa si je v preteklih sezonah ogledalo več kot 17.000 obiskovalcev.

Sklepni vikend festivala se bo 6. julija začel z izvedbo slavne Orffove mojstrovine Carmina Burana, ki ga bo v organizaciji z nagrado Prešernovega sklada nagrajenega Slovenskega tolkalnega projekta izvedel 150-članski ansambel z dvema koncertnima klavirjema, veliko tolkalno zasedbo in več pevskimi zbori, zbranimi okoli pevskega zbora Slovenske filharmonije. Spektakularno glasbeno delo bodo dopolnile videoprojekcije Staneta Špegla in pirotehnični učinki.
Vs

Vstopnice za posamezne festivalske dogodke lahko obiskovalci kupijo preko spletnega portala Eventim in na vseh Eventimovih prodajnih mestih v Sloveniji. Prav tako so na voljo na TIC Celje, Glavni trg 17, 03 42 87 936 in na dan dogodkov na Starem gradu Celje.

Foto: Festival Celjski grad 2018
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.