ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:26 16.03.2019
Eva Petrič: TRANShomoPLANTATION
Zvrst: večmedijska, prostoru prilagojena instalacija
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Ljubljanski grad
Datum: Od 16. Januar 2019 do 24. Marec 2019 med 18:00 in 23:59
Zaznamki
Eva Petrič: TRANShomoPLANTATION
Večmedijska, prostoru prilagojena instalacija

Odprtje: sreda, 16. 1. 2019, ob 18.00 v Peterokotnem stolpu na Ljubljanskem gradu. Umetnico bo predstavila kustosinja razstave Olga Butinar Čeh, prof. umet. zgodovine.

Razstava TRANShomoPLANTATION je v povezavi z dosedanjim delom Petričeve in večletnim proučevanjem človeka, družbe in raziskovanjem okolja ter sveta v brezmejnem univerzumu. Psihološke definicije in razmišljanja o človeku in življenju na zelenomodrem planetu v evolutivnem procesu smisla in nesmisla obstoja so Petričevi dale številne odgovore ob prenašanju te problematike v likovno vizualne projekte.
Njena ustvarjalna moč in umetniška pot sta jo potrdili v spoznanju, da je kultura v tesni korelaciji z družbenim življenjem in spremenljivko časa. Vse v in okoli nas je velika kompleksna celota bivanja, iskanja v medsebojni odvisnosti z vesoljem, vsesplošno transformacijo, rojevanjem in umiranjem v vseh dimenzijah, kar spet poraja novo življenje.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.