ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 08:34 08.11.2017
Erik Mavrič: Nočno nebo
Zvrst: prostorska postavitev
Kraj: Koper
Lokacija: Galerija Meduza
Datum: Od 14. September 2017 do 03. December 2017 med 19:00 in 23:59
Zaznamki
Odprtje: četrtek, 14. september 2017, ob 19.00.
Trajanje: 14. september–3. december 2017

Primorski umetnik Erik Mavrič svoje ideje za projekte do potankosti izčisti in načrtuje. Nastanek njegovih del je dolgotrajen in naporen proces, saj je bistvo dela ravno proces, ki pripelje do katarzičnega stanja.
Razstava Nočno nebo je velika risba, sestavljena iz 475 kosov. Nastala je po predlogi posnetka nočnega neba The visible stars by distance, ki ga je pripravil observatorij Black Oak iz Kalifornije (ZDA). Gre za posnetek ozvezdij, ki jih ob ugodnih vremenskih razmerah lahko opazujemo s prostim očesom.
Umetnik posamezne segmente prenaša s kemičnim svinčnikom na časopisni papir, ki je zelo občutljiv in neobstojen medij. Ideja je, da podatkovni zapis ozvezdij postavi čez zapis aktualnih dogodkov in ustvari povezavo vsakdanjega življenja z neizmerljivim medzvezdnim prostorom, znotraj katerega se odvija usoda človeštva. Avtor se poigrava tako z dejstvom, da risba dolgoročno ni obstojna, kot tudi s tem, da je risbo mogoče poljubno sestaviti iz več enot.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.