ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 19:28 23.03.2019
Edi Šelhaus: fotografski utrinki
Zvrst: fotografska razstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Ljubljanski grad
Datum: Od 20. Februar 2019 do 14. April 2019 med 18:00 in 23:59
Zaznamki
Edi Šelhaus: fotografski utrinki
Fotografska razstava
Datum: 21. 2.-14. 4. 2019.
Ura: 10.00-18.00.
Prizorišče: Galerija S-
Vstopnina: vstop prost.

Odprtje razstave z naslovom Edi Šelhaus: fotografski utrinki: sreda, 20. 2. ob 18. uri.
To je še ena tematska razstava iz bogatega fonda fotografij enega najbolj znanih slovenskih fotoreporterjev. Fond hrani Muzej novejše zgodovine Slovenije, za tokratno razstavo so pripravili izbor fotografij iz sveta filma, gledališča ter radia in televizije. Razstava pomeni uvod v pregledno razstavo fotografij Edija Šelhausa, ki jo bo pripravil Muzej novejše zgodovine Slovenije v počastitev stoletnice rojstva Edija Šelhausa.

Razstava predstavlja izbor posnetkov iz obdobja med letoma 1958 in 1973, eden pa iz leta 1945. Gre za posnetke s snemanj domačih in tujih filmov, z beneškega filmskega festivala, iz zakulisja filmskega ali gledališkega dogajanja, z gledaliških predstav in dogodkov, nekaterih RTV-oddaj, o radijskih in televizijskih napovedovalcih v studiih idr.

Fotografsko razstavo so pripravili v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Slovenije.

Na fotografiji:
Lepota in zver, gledališka predstava za otroke (po Nicholasu Stuartu Greyju) na Ljubljanskem gradu aprila 1960. Nastopali so igralci Mladinskega gledališča v Ljubljani – na fotografiji v sredini Kristina Piccoli kot Lepota in sestrici Duša Počkajeva (na desni) in Helena Skebetova (na levi).
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.