ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 10:50 24.01.2019
Duo Dendrocopos
Zvrst: cikel
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Slovenska filharmonija
Datum: 24. Januar 2019 ob 19:30
Zaznamki
Koncertni cikel GM oder
V četrtek, 24. januarja 2019, ob 19.30 bo v Slovenski filharmoniji v Ljubljani nastopil tolkalni duo Dendrocopos.

Duo Dendrocopos sestavljata mlada tolkalca Jan Čibej, študent drugega, in Luka Poljanec, študent prvega letnika Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani. Na pobudo njunega profesorja in mentorja Simona Klavžarja sta aprila 2017 sprejela izziv in se kot duo začela pripravljati na prestižno tekmovanje za tolkalne komorne skupine International Percussion Competition Luxembourg (IPCL), ki poteka vsaka tri leta (za duo vsakih devet let). Februarja 2018 sta na tekmovanju prepričala žirijo in občinstvo ter dosegla izjemen uspeh – postala sta lavreata tekmovanja. Prejela sta prvo nagrado in posebno nagrado občinstva 'Jean Gieres'.
V marcu 2018 sta se udeležila tekmovanja Svirél v kategoriji komornih skupin s pihali, trobili in tolkali, na katerem sta prav tako kot najboljša v kategoriji prejela zlato plaketo in nastopila na zaključnem koncertu Ten of the Best. V oktobru 2018 sta bila povabljena na mednarodni festival Laureate Days Katya Popova v bolgarskem Plevnu ter v decembru na Univerzo v Radfordu v Virginiji, ZDA.

Spored:
Adi Morag (1976): Octabones
Matej Bonin (1986): Trash me out!
Peter Šavli (1961): Etude No. 3: Mode7 (krstna izvedba)

Domenico Scarlatti (1685–1757): Sonata v d-molu, K 141
Robert Marino (1983): Eight on 3 and Nine on 2
Nebojša Jovan Živković (1962): Ultimatum II
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.