ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:27 31.07.2017
Dunkirk
Zvrst: akcijska vojna drama
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Kolosej Ljubljana
Datum: 20. Julij 2017 ob 09:20, 10:30, 11:30, 12:40, 13:40, ...
Zemljevid

Maj 1940, druga svetovna vojna. Nacisti so zaokrožili francosko pristaniško mesto Dunkirk (Dunkerque), z letaki tamkajšnjim prebivalcem in vojakom napovedujejo njihov na videz brezupen položaj. Zaradi sovražne vojske na eni strani in morja na drugi strani, se zdi, kot da ni možnosti za preživetje. Toda v Veliki Britaniji pripravljajo drzno reševalno akcijo, v uspeh katere sprva verjame zelo malo posameznikov. Kljub temu pa se nekaj pogumnih moških poda v boj, da bi rešili svoje tovariše. Na plažah pred Dunkirkom namreč 400.000 mož čaka na njihovo pomoč.

Christopher Nolan je film režiral po lastnem scenariju in ga tudi produciral skupaj z Emmo Thomas. Izvršni producent je Jake Myers.

Originalen naslov: Dunkirk

Distributor: Blitz Film & Video Distribution

Država: ZDA, Velika Britanija, Francija, Nizozemska

Jezik: angleščina

Leto izdelave: 2017

Dolžina: 107 min

Režija: Christopher Nolan

Scenarij: Christopher Nolan

Igrajo: Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, Mark Rylance, Harry Styles, James D'Arcy, Aneurin Barnard, Jack Lowden, Fionn Whitehead, Barry Keoghan, Elliott Tittensor, Charley Palmer Merkell, Brian Vernel, Kevin Guthrie, Adam Long, Bobby Lockwood, Will Attenborough, Michael Fox, Davey Jones, Jago North

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.