ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 08:50 10.04.2018
Dogaja se/It is Happening #2: Klara Debeljak: Sence
Zvrst: ilustracije
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Vegova 4
Datum: Od 10. April 2018 do 07. Maj 2018 med 17:00 in 17:00
Zaznamki
Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi se nadaljuje. V torek, 10. 4. 2018, ob 17. uri, z zavodom Muzej in galerije mesta Ljubljane odpiramo novo razstavo iz cikla Dogaja se/It is Happening: predstavila se bo Klara Debeljak s projektom Sence. Njena razstava bo na ogled do 7. 5. 2018.

Projekt Sence
Triptih ilustracij upodablja usmerjene množice v okoljih, ki so precej konkurenčno naravnana, vizualno nasičena in globalizirana. Sence se primarno pojavljajo kot odsev upodobljenih materij in kot transparentno stanje figur, skozi katere lahko beremo tudi to, kako neobčutljive ali pa preobčutljive so postale v takšnih okoljih.
Kaj je tisto, kar nas drži na gladini kaotičnega življenja? Občutek skupnosti in utrjenega centra? Smo sence ljudje, razdrobljeni delci (namišljenih) skupnosti, v hitenju in iskanju kdove česa, z redkim dvigom glave, s sramežljivim pogledom, s krhko povezanostjo?
Sence naših zmožnosti, ujete med lovljenje lastnih abstraktnih idej in potreb ter zahteve struktur, ki skoraj nevidno utelešajo moč mnogoterih (avtomatiziranih) družbenih vzorcev.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.