ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:05 27.09.2017
Dnevi strojništva
Zvrst: predstavitev
Kraj: Bistra pri Vrhniki
Lokacija: Tehniški muzej Slovenije, Bistra 6
Datum: Od 26. September 2017 do 01. Oktober 2017 med 09:00 in 18:00
Zaznamki
Na Dnevih strojništva bodo sodelavci Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani učenkam in učencem, dijakinjam in dijakom ter zainteresiranim posameznikom približali možnosti in priložnosti za udejstvovanje pri ustvarjalnem in inovativnem premagovanju izzivov prihodnosti ter jim ponudili vpogled v privlačen svet inženirskega ustvarjanja. Predstavili bodo izjemne projekte, ki so plod dela študentk in študentov Fakultete za strojništvo ter zanimive izdelke, razvite v času študija. Pripravili so številne zanimivosti o laserskem merjenju in samodejnem izdelovanju zahtevnih tridimenzionalnih oblik, mobilnih robotih, brezpilotnih letalih, o infrardeči termografiji, avtomatski diagnostiki, programiranju hidravličnih komponent, simulaciji varjenja, laserskem označevanju in mnogih drugih razburljivih tehnologijah.

Strojništvo je veda, ki se ukvarja s temeljnimi in uporabnimi vidiki človeškega okolja. Inženirji strojništva pretvarjajo ideje v izdelke in z njimi soustvarjajo sodobno resničnost. Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani je ena izmed najboljših in najbolj tržno usmerjenih raziskovalno-visokošolskih ustanov v Sloveniji. Izobražuje inženirje, ki so kos najzahtevnejših izzivom prihodnosti, zato so zelo iskani in hitro dobijo zaposlitev.

Vsi predstavljeni projekti so rezultat uspešnega sodelovanja med študenti in profesorji Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, ki s svojimi dosežki na mednarodnih tekmovanjih prispevajo k večji prepoznavnosti slovenskih tehničnih inovacij. Strojništvo je izziv, ki ponuja veliko možnosti za udejstvovanje in priložnosti za izdelavo kreativnih rešitev. Vabimo vas, da se na Dnevnih strojništva v to tudi sami prepričate.

Dneve strojništva si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice.

Dnevi strojništva bodo potekali od torka, 26. 9., do petka, 29. 9., od 9.00 do 13.00 in v nedeljo, 1. 10. 2017, od 11.00 do 18.00. Skupine svoj obisk najavite po telefonu 01 750 66 72 ali 041 957 146 ali po e-naslovu programi@tms.si. Skupine si lahko ogledate prireditev ob predhodni prijavi izven napovedanega urnika.

Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki
Bistra 6, 1353 Borovnica
Odpiralni čas: torek–petek: 8.00-16.00 (julij in avgust: 10.00-18.00), sobota: 9.00-17.00, nedelje in prazniki: 10.00-18.00.
Razstavni prostori so odprti še eno uro po zaprtju blagajne.
E: info@tms.si
S: www.tms.si
T: 01 750 66 70
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.