ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 14:36 12.03.2018
Dekameron
Zvrst: komedija
Kraj: Vransko
Lokacija: Kulturni dom Vransko, Vransko 134
Datum: 17. Marec 2018 ob 19:30
Zaznamki
Avtor: Giovanni Boccaccio

Priredba: Janez Usenik

Režija: Primož Ekart

Uprizoritev: Šentjakobsko gledališče Ljubljana

Predstava traja 1 uro in 30 minut in nima odmora.

Verjetno vsem znane zgodbe, postavljene v čas kuge, ko so ljudje potisnjeni na rob. V tej skrajni življenjski situaciji je najti razvratne ljudi, ki jim je popolnoma vseeno, kako živijo. Najti pa je tudi take, ki prisegajo na zdravo življenje, se zdravo hranijo in se izogibajo ljudi. Kakršenkoli že je njihov življenjski slog, je vsak mnenja, da ga bo rešila le njegova teorija. Mar ne bi tudi danes radi na podoben način preživeli krizo, ki je sicer druge vrste?

Ob tem nam avtor ponuja še eno možnost. Pripovedujmo si zabavne in šaljive zgodbe, začinjene z lažjo, razvratom in nasiljem, ki mu modreci s spretnim besedičenjem znajo uiti. Zbere se sedem lepih in mladih deklet ter trije postavni možje in si v desetih dneh pripovedujejo vsak dan nove zgodbe v varnem in prijetnem okolju, daleč stran od kužnega ozračja. Pred nami bodo na novo zaživele v dramatizaciji Janeza Usenika in odrski postavitvi igralca in režiserja Primoža Ekarta, ki je ob tej priložnosti s Šentjakobskim gledališčem sodeloval prvič.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.