ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 15:49 17.05.2018
David Lynch je Slovenec
Zvrst: okrogla miza
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Ustvarjalni center Švicarija, Pod turnom 4
Datum: 24. Maj 2018 ob 18:00
Zaznamki
Okrogla miza o vplivu Davida Lyncha na slovensko identiteto

Ko je v javnosti završalo, da MGLC prireja razstavo Davida Lyncha v Ljubljani in pravzaprav prvo njegovo predstavitev kot likovnega umetnika v Sloveniji, je bilo prvo in edino vprašanje: "Pa on pride?" Na enem izmed pripravljalnih srečanj smo projekt predstavili tudi Marcelu Štefančiču, jr., ki pa je med drugim takoj našel odgovor na mnogokrat zastavljeno vprašanje: "Saj on je že tukaj!" Hipoma se je porodila ideja, da je David Lynch pravzaprav Slovenec. Koliko je torej Slovenca v Lynchu in koliko je Lyncha v Slovencu?

O tem in podobnih vprašanjih bomo razpravljali na okrogli mizi, na kateri bodo sodelovali: Marcel Štefančič, jr, filmski kritik, televizijski voditelj in publicist, Mirt Komel, filozof, sociolog in pisatelj, Stojan Pelko, filozof in sociolog, in Ana Jovanović, filozofinja.

Dogodek je brezplačen.

Na sliki: David Lynch, Odnesem te v svojo hišo, litografija, 2013.

Foto: Urska Boljkovac, arhiv MGLC-ja
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.