ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 00:57 14.06.2018
Dan Japonske
Zvrst:
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Slovenski etnografski muzej
Datum: Od . do . med : in :

Največja prireditev na slovenskih tleh posvečena Japonski vabi obiskovalce vseh starosti, da preživijo zabaven in poučen dan v družbi dežele vzhajajočega sonca. Prireditev bo na več kot petdesetih stojnicah, odrskih nastopih, predavanjih, delavnicah in demonstracijah ponudila pester nabor z Japonsko povezanih vsebin – tradicionalno in sodobno kulturo, kulinariko, borilne veščine, avtomobilizem, glasbo in raznovrstne japonske izdelke. Manjkal ne bo niti posebni kotiček z ustvarjalnimi delavnicami in animacijo za otroke, ki bodo lahko sodelovali tudi na mini olimpijadi.

Posebnost letošnje prireditve je gostovanje številnih japonskih umetnikov in mojstrov, med katerimi posebej izpostavljamo Junko Makiyama, džez violinistko in avtorico Slovenske suite, skupino Asitaski, ki bo predstavila prenosno svetišče mikoshi in ga v pravem festivalskem vzdušju s pomočjo prostovoljcev na ramenih odnesla do Prešernovega trga in nazaj, mojstri skupin Todoroki Soba in Iwaki Soba Juku pa bodo prikazali izdelavo rezancev iz ajdove moke, ki jih bodo obiskovalcem tudi postregli.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.