ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 14:22 13.02.2018
Črna gora - speča princeska Dinaridov in Jadrana
Zvrst: potopisno predavanje
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Dvorana Zemljepisnega muzeja GIAM ZRC SAZU, Gosposka ulica 16
Datum: 17. April 2018 ob 19:00
Zaznamki
Povzetek predavanja: Po povprečni nadmorski višini tretja najvišja država v Evropi ostaja prepoznavna kot morski turistični cilj, pravo in marsikje povsem neodkrito bogastvo naravne ter kulturne dediščine pa se skriva na brezkončnih gorskih območjih preostalega dela države. Vse to pa na Črni gori lasten način začini še kompleksnost družbenih odnosov, v katerih se odseva tako več kot tisočletna zgodovina državnosti kot tudi zgodovinska povezanost s Srbijo. Še vedno je prepoznavna tudi njena skoraj polpretekla vloga v nekdanji Jugoslaviji, zadnje desetletje pa po skoraj 1000 letih Črna gora ponovno diha kot samostojna država.
Na predavanju bodo predstavljeni po krivici manj znani predeli ene najbolj slikovitih evropskih držav. Črna gora pozornemu obiskovalcu na vsega
12.000 kilometrov ponudi obilo pokrajinske pestrosti, od prostrane odprtosti Južnega Jadrana do strmega, skoraj trenutnega prehoda v gorski svet Dinarskega gorstva, ki marsikje še vedno kaže avtentične poteze življenja v gorah.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.