ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 08:31 21.06.2017
Churchill
Zvrst: zgodovinska vojna drama
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Kolosej Ljubljana
Datum: 21. Junij 2017 ob 13:30, 15:40, 17:50
Zemljevid

Film sledi znamenitemu britanskemu ministrskemu predsedniku Winstonu Churchillu v dneh pred zloglasnim Dnevom D julija 1944: zavezniške sile z namenom, da prodrejo na Evropo, ki so jo bili zasedli nacisti, čakajo na Churchillovo (Brian Cox) odločitev, ali bodo izkrcanje sploh izvedli.
Ministrskega predsednika je strah, da bodo ponovili napake iz prve svetovne vojne na obalah Galipolija; izčrpanje od dolge vojne; bojuje se s hudo depresijo in obseda ga želja, da ga zgodovina obravnava kot velikega voditelja. Poleg tega ga njegovi politični nasprotniki nenehno obmetavajo s kritiko, predvsem general Eisenhower in maršal kopenske vojske Montgomery.
Neomajno podporo dobiva le od vedno mirne in zbrane soproge Clementine (Miranda Richardson), ki ga je edina sposobna obvarovati pred živčnim in fizičnim zlomom ter mu pomagati doseči veličino, po kateri hlepi.

Originalen naslov: Churchill

Distributor: Blitz Film & Video Distribution

Država: Velika Britanija

Jezik: angleščina

Leto izdelave: 2016

Dolžina: 98 min

Režija: Jonathan Teplitzky

Scenarij: Alex von Tunzelmann

Igrajo: Brian Cox, Miranda Richardson, John Slattery, Ella Purnell

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.