ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 14:57 17.05.2018
Čebelja pot
Zvrst:
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Slovenski etnografski muzej
Datum: Od . do . med : in :

Slovenski etnografski muzej se pridružuje Čebelji poti Mestne občine Ljubljana!

V počastitev Svetovnega dne čebel prijazno vabljeni na brezplačno vodstvo »Po Čebelji poti«. Zbirna točka in začetek poti je pri STIC – Slovenskem turistično informacijskem centru na Krekovem trgu 10 ob 16. uri. Sprehodili se bomo do Slovenskega etnografskega muzeja, si ogledali Plečnikovo Lectarijo in imeli pokušino slovenskega medu. Pot nas bo nato vodila do vzpenjače, s katero se bomo povzpeli na Ljubljanski grad. Z Ljubljanskega gradu se bomo skozi Flajšmanov drevored sprehodili do nabrežij Ljubljanice. Našo pot bomo zaključili v gostilni Pri Kolovrat, ker bomo poizkusili medene sladice.

Ogled bo trajal 3 ure. Maksimalno številu udeležencev: 30 oseb

Prijave: tic@visitljubljana.si , tel.: 01 3061215

Združeni narodi so na pobudo Slovenije razglasili 20. maj (ki je rojstni dan Antona Janše, začetnika gospodarskega čebelarjenja pri nas) za Svetovni dan čebel. Mestna občina Ljubljana, Čebelam najbolj prijazna občini leta 2017, obeležuje prvi Svetovni dan čebel v sodelovanju s številnimi partnerji (danes združuje že 33 partnerjev), med katere je vključen tudi Slovenski etnografski muzej.

Čebelja pot je gibanje za dobrobit čebel v mestu in hkrati program, preko katerega se Ljubljančani in Ljubljančanke ter vsi obiskovalci našega glavnega mesta še bolje lahko seznanijte s čebelami, s katerimi sobivamo v našem mestu.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.