ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:12 24.12.2018
Božič v Ljubljani 2018
Zvrst: božični koncert
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Cankarjev dom
Datum: 25. December 2018 ob 19:30
Zaznamki
Koncertni večer z naslovom Božič v Ljubljani 2018 je tradicionalni in ob prazniku osrednji glasbeni dogodek v prestolnici. Tudi letos nas bodo ustvarjalci in nastopajoči z glasbo popeljali v praznični večer, ki ga bo uvedla krstna izvedba uverture na tradicionalno ljudsko božično pesem. Izvajalci nas bodo nato s Handlom popeljali v čas baroka in obeležili 200. obletnico rojstva velikega francoskega skladatelja Charlesa Gounoda. Nastopila bo tudi komaj 10-letna violinistka Patricija Avšič, prvi del koncerta pa bo orkester sklenil z izvedbo izbora stavkov iz priljubljene orkestrske suite Slike z razstave Modesta Petroviča Musorskega v mojstrski Ravelovi orkestraciji.

Drugi del prazničnega koncerta bo namenjen sodobni duhovni glasbi. Vokalna skupina Gloria sodi med najboljše izvajalce v tej glasbeni zvrsti. Njihove pesmi bodo na ta praznični večer zazvenele v čudovitih priredbah in ob spremljavi simfoničnega orkestra ter dveh pevskih zborov. Snovalci in izvajalci koncerta tudi letos obljubljajo lep praznični večer z glasbo različnih zvrsti v izvedbi odličnih umetnikov.

Več na
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.