ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 20:50 19.10.2018
Boštjan Perovšek: Stenice, mrož in vrata - Steklenik 2018
Zvrst: razstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Botanični vrt Univerze v Ljubljani, Ižanska cesta 15
Datum: Od 20. Oktober 2018 do 31. Oktober 2018 med 12:00 in 17:00
Zaznamki
Steklenik, galerija za zvok, bioakustiko in umetnost, je umetniški program v prostoru Rastlinjaka Tivoli. Naslavlja dela, ki prek zvočne raziskave narave in okolja povezujejo umetniške in znanstvene prakse. Dela umetniških zvrsti zaobjemajo bioakustiko, zvočno ekologijo, zvočno krajino, zvočno umetnost idr. Namenjena so radovedni publiki, ki jo zanima združiti opazovanje botanike v rastlinjaku s poslušanjem aktualnega umetniškega dela iz programa Steklenik.

Steklenik je povezovalni prostor za snovanje, raziskovanje in predstavljanje umetniških del, razstav, performansov in spremljevalnih dogodkov. Ponuja vpogled v ustvarjalne in raziskovalne procese. Nagovarja publiko, ki jo zanima, kako prostor, okolje, narava in njegove entitete sobivajo v celostnih ekosistemih. Z aktivnostmi raziskujemo zaznavo in razumevanje teh pojavov ter način njihovega oblikovanja preko zvoka in poslušanja. Poslušanje tovrstnih umetniških del v prostoru, namenjenem preučevanju rastlin, obogati doživetje ter omogoči povezovanje narave in umetnosti.

Več informacij lahko dobite na spletni strani botaničnega vrta
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.