ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 15:52 12.10.2017
Borg / McEnroe
Zvrst: športna drama
Kraj: Zagorje ob Savi
Lokacija: Zagorje ob Savi
Datum: 17. Oktober 2017 ob 19:00

Film spremlja razvoj kariere dveh teniških legend, Björna Borga in Johna McEnroeja, a se osredotoča predvsem na njuno rivalstvo, ki je vrhunec doživelo leta 1980, na slavnem finalu v Wimbledonu. To je bilo rivalstvo med dvema popolnoma različnima temperamentoma. Borg je bil desničar, ravnodušen in umirjen, McEnroe pa levičar, zanesen in eksploziven. Publika je oboževala Borga, medtem, ko je bil McEnroe negativec. McEnroe je poosebljal ogenj, Borg pa led, in njun odnos je definiral rivalstvo v športu. Zahvaljujuč tej dvojici, je tenis v 80-ih letih doživel razcvet in njuni dvoboji bodo zavedno ostali znani kot klasika v tenisu.ohnom McEnroeom.

Originalen naslov: Borg / McEnroe

Distributor: 2i Film

Država:

Jezik: angleščina, švedščina, francoščina

Leto izdelave: 2017

Dolžina: 108 min

Režija: Janus Metz Pedersen

Scenarij: Ronnie Sandahl

Igrajo: Shia LaBeouf, Stellan Skarsgard, David Bamber, Tuva Novotny, Sverrir Gudnason, Jane Perry, Robert Emms, Claes Ljungmark, Janis Ahern, Björn Granath, Demetri Goritsas, Scott Arthur, Christopher Wagelin, Dag Malmberg, Ian Blackman, Colin Stinton, Peter Hosking, Felix Engström, James Sobol, Annika Ryberg Whittembury

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.