ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:20 15.03.2018
Bojan Golija: Retrospektiva
Zvrst: retrospektivna razstava
Kraj: Kostanjevica na Krki
Lokacija: Galerija Božidar Jakac, Grajska cesta 45
Datum: Od 02. Februar 2018 do 22. April 2018 med 18:00 in 18:10
Zaznamki
Bojan Golija: Retrospektiva
prenos razstave iz Umetnostne galerije Maribor
Odprtje: petek, 2. februarja 2018, ob 18.00.
Razstava bo na ogled do nedelje, 22. aprila 2018.

Letošnji razstavni program v Galeriji Božidar Jakac začenjajo z gostujočo retrospektivno razstavo slovenskega grafika in likovnega pedagoga Bojana Golije (1932-2014), katerega umetniška pot je povezana z Božidarjem Jakcem, njegovim mentorjem, profesorjem na ljubljanski akademiji in kasnejšim prijateljem.

Prva velika posthumna pregledna razstava del Bojana Golije ponuja priložnost za celostno ovrednotenje umetnikovega izjemnega in raznolikega opusa, ki je nastajal skozi šest desetletij druge polovice dvajsetega stoletja. Študij pod mentorstvom Božidarja Jakca in zaznamujoče potovanje na Japonsko leta 1957 sta bila popotnica za življenje posvečeno raziskovanju zmožnosti in robov grafične umetnosti ter predanemu poučevanju na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru.

Razstavo so lani pripravili v Umetnostni galeriji Maribor, v sodelovanju z Mednarodnim grafičnim likovnim centrom v Ljubljani, Univerzo v Mariboru in Pedagoško fakulteto Univerze v Mariboru.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.