ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:14 09.04.2018
Barvna prepletanja
Zvrst: likovna razstava
Kraj: Logatec
Lokacija: Galerija Hiša sonca Logatec, Notranjska 14
Datum: Od 09. Marec 2018 do 20. April 2018 med 19:00 in 23:59
Zaznamki
Barvna prepletanja
9. 3.-20. 4. 2018
Likovna skupina UTŽO Logatec
Odptje: petek, 9. marca 2018, ob 19. uri.

Likovna skupina pri Univerzi za tretje življenjsko obdobje Logatecdeluje pod mentorstvom Darje Rupnik od lanskega oktobra 2017. Članice se na srečanjih ob vstopanju v likovni svet srečujejo s spoznavanjem likovnega jezika in njegovih zakonitosti. Do sedaj so se posvečale slikanju v tehniki akrila in barvnim kontrastom. Pri spoznavanju osnov barvne teorije in razumevanju barvnih odnosov jim je bila v pomoč analiza del znanih avtorjev, ki so jim služila kot osnova za lastno likovno izražanje. Inspiracijo so iskale tudi v opazovanju barvnih odnosov v naravi. Pred začetkom dela jim je belina še neobdelane podlage pogosto sprožala občutja treme, strahu, negotovosti in dvoma v lastne zmožnosti. A ob spodbudni misli Vincenta Van Gogha: »Če slišiš notranji glas, ki ti pravi Ne znaš slikati, potem na vsak način slikaj, pa bo glas utihnil!« so našle pogum in premagale ovire.
Razstava je plod vztrajnega raziskovanja, eksperimentiranja in odkrivanja v procesu učenja, v katerem je vsaka avtorica prehodila samosvojo likovno pot. Njihova odkritja in uspešne rešitve so predstavljene v motivih narave, tihožitij, v parafrazah znanih likovnih del in tudi v abstraktnih podobah. Večina ustvarjalk se javnosti predstavlja prvič.
Razstavljajo: Vesna Stražišar, Bojana Čik, Vladimira Lux, Zdenka Gorenc, Natalija Zidanič.
V kulturnem programu sodelujejo učenci Glasbene šole Logatec.

Foto: Zdenka Gorenc: Klasje, akril
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.