ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Prireditve - Mi
Objavljeno 16:57 13.03.2018
Afganistanska glasba in orientalski barok
Zvrst:
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Slovenski etnografski muzej
Datum: Od . do . med : in :

Afganistanski klasični in ljudski glasbi, tj. petim poezijam v dariju in paštunskem jeziku ob spremljavi tradicionalnih afganistanskih glasbil kot so rubab, sarinda, tanpura in tabla ter instrumentalnim skladbam za rubab solo bodo ob bok postavljene reprezentativne skladbe indijskega, perzijskega, otomanskega in arabskega izročila iz časa, ki ustreza evropskemu baroku. Ta orientalska glasbena izročila namreč predstavljajo širši kontekst tradicionalne afganistanske glasbe, kolikor v njih še danes lahko odkrijemo posredni ali neposredni vpliv nanjo. Kot primer odjeka orientalske glasbe na naših tleh, pa bo na koncertu izvedena še slovenska ljudska pesem Riba Faronika, ki vsebuje sorodne arhaične glasbene in pesniške prvine, kot ji srečujemo na Vzhodu od Egipta do srednje Azije in še dlje.

Koncert Afganistanska glasba in orientalski barok je del programa European Day of Early Music – EDEM 2018 in bo v okviru mednarodne mreže za staro glasbo REMA neposredno prenašan po spletu.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.